Subwoofer

sivu 4

kokoaminen

sivu 1 | sivu 2 | sivu 3 | sivu 4 | sivu 5 | sivu 6 | sivu 7 | sivu 8

Ennen kasaamisen aloittamista luulin, että tärkein työkaluni olisi kulmapuristin. Lopulta käytinkin sitä vain aivan ensimmäisten palojen kiinnittämisessä ja loput kulmat tulivat niiden avulla.

Suunnitelmana oli tehdä etulevystä musta, joten sen kiinnittämisen jätin viimeiseksi. Aloitin kiinnittämällä toisen sivupalan, katon ja takapalan toisiinsa sekä laittamalla väliseinän ylimmän tukipalan paikoilleen. Kuvassa vahvistin paikoillaan mallinnuksen vuoksi.

Ruuvien kiinnityksessä huomasin, että senkkaus kannattaa huoletta tehdä vaikka hieman liian syväksi. Jos kanta jää pinnan yläpuolelle, on ruuvi otettava irti ja porattava hieman lisää. Joka tapauksessa ennen viimeistelyä kaikki aukot kitataan umpeen.

Seuraavaksi kiinnitin kaksi alempaa tukipalaa väliseinään ja liimauksen kuivuttua kiinnitin yhdistelmän lootaan. Tässä vaiheessa väliseinän reunaan oli puukotettava kolo, josta kaapeli viedään läpi. Tukin pienet ilmaraot runsaalla määrällä silikonia. Laitoin myös kotelon keskelle tulevan tukiseinän tässä vaiheessa paikoilleen. Maalasin myös alapuolelta esilletulevat osat valmiiksi pohjamaalilla.

Kolme isoa palaa oli enää kiinnittämättä. Näistä sisimmäksi tuleva, pohja, laitettiin ensin. 60cm mittaiset puristimet tulivat tarpeeseen, sillä kotelon sivuhan oli puoli metriä pitkä. Kävin muuten tässä välissä puusepällä sahauttamassa pohjapalasta millin pois. Olisi ollut ikävä huomata vasta etulevyä kiinnittäessä, että kolohan sinne väliin jää.

Ennen viilutuksen aloittamista oli kiinnitettävänä enää toinen sivupala. Nyt kotelo alkoi jo saavuttaa lopullista muotoaan ja painoaan. MDF on tiheydestään johtuen varsin raskas materiaali ja yksin puuosat painoivat noin 40 kiloa.

Kotelon kokoaminen oli, kuten odottettua, varsin simppeli homma. Suurimmaksi ongelmaksi nousi kotelon koko ajan kasvanut paino, ja sen siirtely ja kääntely ei enää onnistunutkaan niin helposti kuin alussa.